Windows 8 of blijven bij Windows 7

Windows 8 Metro Interface

Afgelopen oktober heeft Microsoft zijn volgende versie van Windows aan de wereld geintroduceerd. Windows 8 is, met de geheel nieuwe user-interface, een nieuwe weg voor de desktop, notebook en tablets ingeslagen. De meest opzienbarende verandering is daarbij dat het bekende startmenu, wat ondertussen sinds Windows 95 standaard aanwezig is, is verdwenen. Of eigenlijk is het startmenu vervangen.

Verdwenen startmenu

Een beeldvullende interface, de Modern User Interface, met extra mogelijkheden voor zogenaamde Apps, moet de nieuwe interactieve start vormen. Wat de toegevoegde waarde hiervan is voor zakelijk gebruik is voor veel bedrijven nog niet helder en voelt de nieuwe interface vaak als lastig, onwennig. Onze ervaring is dat veel bedrijven dit nieuwe fenomeen willen afwachten en graag voorlopig nog aan de slag willen met Windows 7. Hierdoor krijgen we regelmatig de vraag of het mogelijk is om een nieuwe Windows 8 pc te kunnen downgraden naar Windows 7. Onder een aantal voorwaarden is dit zeker mogelijk.

Wanneer kan je downgraden vanaf windows 8?

De voorwaarden zijn eigenlijk heel simpel; als de nieuwe machine is voorzien van een OEM-versie van Windows 8 Pro, dan staan de licentievoorwaarden toe dat je mag downgraden. In andere gevallen zal je een aparte Windows 7 licentie moeten komen. De meeste zakelijke workstations zullen echter geleverd zijn of worden met Windows 8 Pro en dus is een downgrade dan mogelijk.

Bel ons voor advies!

Mocht je voor de keus staan en een nieuwe destop of notebook willen aanschaffen. Bel ons dan gerust voor advies. Wij hebben veel ervaring opgedaan met deze vraag en kunnen u voorzien van het juiste advies voor uw situatie.

contactformulier.

Neem contact op

Meer weten ? Contactformulier


Telefoon : 010 – 451 41 88