RedHat Storage – Voor stijgende vraag naar kostenefficiënte data opslag

De hoeveelheid data die opgeslagen moet  worden neemt met de dag enorm toe. Uiteraad neemt daarmee de vraag naar grotere en betaalbare opslag ook toe. Naar verwachting zal het aantal met internet verbonden apparaten in 2020 zijn gestegen tot vijftig miljard en dat het totale volume aan data van het digitale universum met een factor 50 zal zijn toegenomen in 2020. Deze data is voor 90 procent ongestructureerde data en voor 2012 is dit volume geschat op 2,7 zettabytes (2.700.000.000 terabytes). Deze enorme hoeveelheid data moet goed beheerd en opslagen blijven, met behoud van flexibiliteit en mogelijkheden om eenvoudig te kunnen uitbreiden en onderhouden, zowel nu als in de toekomst.

RedHat Storage is hét kostenefficiënte antwoord op deze problematiek. Het is gebaseerd op GlusterFS, dat wordt gebruikt door onder andere Facebook, Brightcove, Pandora, Partners Healthcare en de NASA.

RHStorage - Architecture Overview

Flexibele Enterprise Storage

RedHat Storage Server is een moderne, scale-out & scale-up, open source storage oplossing voor het beheer van semi- en ongestructureerde data. De software is ontwikkeld voor on-premise, cloud of hybride omgevingen basis van het stabiele en supported RedHat Enterprise Linux. Door daarnaast gebruik te maken van het volume voordeel van commodity hardware, is RedHat Storage een interresant kostenefficiënt alternatief.

Schaalbaar

Met de Storage Server is het mogelijk om uw omvangrijke data groei bij te houden, zowel in omvang als performance. Dit geldt zeker voor oplossingen waar snelle toegankelijkheid van de data een vereiste is. Door gebruik te maken van deze schaalbare NAS oplossing is het mogelijk om direct in te springen op de groei, of zelf krimp.

Commodity Hardware

RedHat Storage is een software oplossing die gebruik maakt van standaard x86 hardware. Het is hierdoor snel en eenvoudig mogelijk om nieuwe capaciteit toe te voegen of, indien er sprake is van krimp, de hardware uit de omgeving te halen en in te zetten voor andere doeleinden. Voorkeur voor uw eigen hardwareleverancier? Die keus is aan u, nu en in de toekomst.

Uniek: Kratz Red Hat Storage Appliance

Kratz Business Solutions heeft speciaal voor RedHat Storage en GlusterFS de Kratz Red Hat Storage Appliance ontwikkeld. Hiermee wordt het complete traject van installatie, configuratie, controle, testen en het koppelen aan de storage geautomatiseerd uitgevoerd en heeft u altijd een perfect ingeregeld systeem. lees meer..

RHStorage - Architecture Overview

Toepassingen

 • Bedrijfsbrede bestandsdeling met 1 toegangspunt, zelfs als de serverlocaties verdeeld zijn.
 • Media-content distribution met mogelijkheid tot opslag van meerdere petabytes en een zeer hoge read-performance. lees meer..
 • High-performance storage voor bandbreedte intensieve oplossingen zoals weervoorspellingen of geologische berekeningen.
 • Gecentraliseerde Storage-as-a-Service voor Enterprise toepassingen.
 • Backup target en archief voor on-site of off-site data beveiliging.

Meer weten over RedHat Storage en Kratz Red Hat Storage Appliance? Bel ons op of gebruik het contactformulier.

Services en Ondersteuning

 • Informatie en Ondersteuning
 • Systeem Ontwerp
 • Training en Advies
 • Uitrol en Implentatie
 • Support en Onderhoud
 • RedHat Solutions Provider
 • Unieke Tooling en eigen R&D

Neem contact op

Meer weten ? Contactformulier
Telefoon : 010 – 451 41 88