Maatwerksoftware is duur! Of toch niet?

Het ontwikkelen van maatwerksoftware wordt door veel bedrijven gezien als een weg die ze niet in willen slaan. Waarom? Omdat men denkt dat maatwerk duur is, een maatwerktraject over het algemeen een langdurig traject is en het uiteindelijke resultaat vaak niet is wat het bedrijf wil. Maar dit klopt niet. Waarom dit niet klopt? Dat leest u in onderstaand artikel.

Slim maatwerk

Het bouwen van een droomhuis is maatwerk, maar aan de andere kant niet veel meer dan het opstapelen van de standaard bouwstenen. KRATZ Business Solutions hanteert hetzelfde principe bij de ontwikkeling van software.

Elk bedrijf wil bijvoorbeeld relaties kunnen vastleggen, facturen kunnen sturen, documenten kunnen maken etc. Dit betekent dat wij door de jaren heen een hele bibliotheek van standaard modules hebben opgebouwd. Dus wanneer wij een vraag van de klant krijgen, is de kans groot dat we deze vraag al weleens eerder gehad hebben. 70% bestaat namelijk al. Door standaard modules om te bouwen en samen te voegen tot maatwerksoftware hoeft dit dus helemaal niet duur te zijn. Wij doen het op de slimme manier!

De waarom-vraag staat centraal

Een veel voorkomende valkuil is als opdrachtgevers zelf de vertaalslag maken naar WAT er gemaakt moet worden. De meeste leveranciers volgen getrouw deze instructies en leveren conform aanvraag op. Achteraf blijkt te vaak dat de gerealiseerde oplossing toch niet voldoet aan de beoogde doelstelling van de opdrachtgever. En dan begint het gevreesde meerwerk traject.

De opdrachtgever weet als geen ander WAAROM functionaliteit vereist is, echter men is niet altijd de aangewezen persoon om te beoordelen WAT er nodig is om dit te bereiken.

De waarom-vraag staat daarom altijd centraal bij KRATZ Business Solutions. Op deze manier kunnen we samen naar het werkelijke resultaat toewerken zonder verrassingen achteraf. Dit is de slimme manier om naar een business case te kijken.

Standaardkosten vs. maatwerk kosten

Dat maatwerk altijd duurder is dan standaard software is onjuist. Wanneer u op zoek gaat naar serieuze bedrijfsapplicaties moet u bij standaard pakketten rekenen op de volgende kosten:

  • Het aankopen van de licenties (vaak afhankelijk van het aantal gebruikers)
  • Installatie- en configuratiekosten
  • Een jaarlijkse onderhoudsfee

De gemiddelde gebruiksperiode van een bedrijfsapplicatie is circa tien jaar. Wanneer u al deze kosten over de levensduur van de applicatie bij elkaar optelt, dan resulteert dat in een significant bedrag.

Voor hetzelfde budget, dan wel minder, heeft u ook een maatwerkoplossing van KRATZ Business Solutions. En het grote voordeel van ons maatwerk is dat dit altijd verder uitgebouwd kan worden en het zowel voor grote als voor kleine bedrijven interessant is.

Wat levert het me op?

De vraag moet niet zijn ‘Wat kost het?’, maar ‘Wat levert het op?’. Standaard software helpt u bij het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen en het verbeteren van efficiency. Maatwerk doet hetzelfde maar biedt u daarbij concurrentievoordeel! U kunt meer dan uw concurrent! Gebruik deze kracht om slimmer uw klanten te bedienen en genereer meer omzet.

Neem contact op

Meer weten ? Contactformulier


Telefoon : 010 – 451 41 88