Veel gestelde vragen

Staat uw vraag er niet bij neem dan contact met ons op

1. Wat is Linux?
2. Wat is open source?
3. Kan ik mijn Windows programma’s blijven gebruiken?
4. Kan Linux samenwerken met mijn bestaande systemen?
5. Hoe zit het met de installatie- en beheerskosten?
6. Moet ik straks voor Linux betalen?
7. Gratis software, goedkope hardware waarleven jullie dan van?
8. Hoe zit het met ondersteuning van Linux ?

1. Wat is Linux?
Linux is een computerbesturingssysteem. Als vrije tegenhanger van commerciële besturingssystemen zoals Microsoft Windows en Novell Netware biedt Linux dezelfde krachtige functionaliteit maar zonder de noodzaak van investering in dure software licenties en zware hardware configuraties.

2. Wat is open source?
Open Source software is software waarvan de broncode (programmeercode) vrijelijk beschikbaar is en de software mag zonder kosten vrij gebruikt worden. Iedereen is gerechtig om de broncode in te zien, te verbeteren, aan te vullen en te distribueren.

3. Kan ik mijn Windows programma’s blijven gebruiken?
Ja, door het open karakter kan de Linux MKB Server naadloos samenwerken met software gebaseerd op het Windows besturingssysteem. Zo kunt u gewoon gebruik blijven maken van uw bestaande software applicaties zoals Microsoft Office. Ook kunt u zonder problemen de verschillende soorten besturingssystemen (zoals Windows, Macintosh, Unix, OS2 etc) aan de Linux MKB Server koppelen.

4. Kan Linux samenwerken met mijn bestaande systemen?
Ja, Linux kan uitstekend functioneren in een hybride netwerkomgeving. Zo kunt u bijvoorbeeld terminal emulatie via Windows Terminal Server of Citrix uitstekend combineren met een Linux server. Ook is de server compatible met al uw andere hardware in uw netwerk.

5. Hoe zit het met de installatie en beheerskosten?
De benodigde tijd voor het installeren en beheren van een Linux systeem is gelijk aan dat van een Windows systeem.

6. Moet ik straks voor Linux betalen?
Nee, Linux wordt gedistribueerd onder de GNU licentie voorwaarden. Hierin staat vermeld dat voor open source software te allen tijden de broncode (programmeercode) vrijelijk beschikbaar dient te zijn is en de software zonder kosten door iedereen vrij gebruikt mag worden. Verder staat gedicteerd dat software welke afgeleid is van open source software, of gemodificeerde open source software is, onder dezelfde voorwaarden beschikbaar gesteld dienen te worden. Hierdoor is gegarandeerd dat er nooit betaald hoeft te worden om de software te gebruiken.

7. Gratis software, goedkope hardware waar leven jullie dan van?
Door afstand te doen van de toch al kleine marges op hardware en software kunnen wij aanzienlijke kostenbesparingen realiseren voor onze relaties. Dit levert voor ons ongeëvenaard concurrentievoordeel op waardoor het voor bedrijven zeer interessant wordt om gebruik te maken van onze expertise en dienstverlening.

8. Hoe zit het met ondersteuning van Linux ?
Er bestaat een zeer uitgebreid wereldwijd netwerk van Linux informatie. Via nieuwsgroepen en internetsites communiceren de deelnemers van de projectgroepen en worden talloze problemen onderzocht en verholpen. Doordat de broncode beschikbaar is, kan een probleem snel getraceerd worden en kan de oplossing direct geïmplementeerd worden. Dit wederom in tegenstelling tot commerciële producten waar de broncode geheim is. Het wachten is dan op een nieuwe update van de leverancier. Met Linux bent u dus verzekerd van adequate ondersteuning en snelle oplossing van een probleem.

Meer informatie ?

Onze pragmatische manier van werken geeft ons een overtuigende voorsprong in de markt. Vraag onze referenties naar hun ervaringen. Wil u meer informatie of een afspraak maken ?

Contactformulier

Neem contact op

Meer weten ? Contactformulier


Telefoon : 010 – 451 41 88